Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Συζητώντας με τα παιδιά για την Άνοιξη 
τους δόθηκαν σε ομάδες σχετικοί πίνακες ζωγραφικής.
Σκοπός τους ήταν να παρατηρήσουν την εικόνα, 
να φτιάξουν μια ιστορία γι' αυτήν και να της δώσουν τίτλο 
όπως συμβαίνει σε όλες τις ιστορίες και τα παραμύθια.
Στόχος: Να συνεργαστούν και να εκφραστούν

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ
Aix-en-Provence (Cezanne)
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα χωριό. Εκεί κοντά υπήρχε ένα μεγάλο σπίτι με τρεις καμινάδες. Ήταν καλοκαίρι και οι κάτοικοι του σπιτιού ζεσταίνονταν πάρα πολύ. Έτσι, αποφάσισαν να βγουν έξω στον κήπο και να δροσιστούν.

ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ
Poppy Field At Argenteuil (Monet)

 Μια φορά κι έναν καιρό η Ζωή με τη μαμά της πήγανε να μαζέψουν παπαρούνες. Όταν έφτασαν στο λιβάδι, συνάντησαν το Νίκο με τη μαμά του. Όλοι μαζί έφτιαξαν ένα μαγιάτικο στεφάνι με παπαρούνες και το έβαλαν στην πόρτα του σπιτιού τους.

ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ
The abandoned house (Alfred Sisley)
Μια φορά κι έναν καιρό η Ύρμα με τη μαμά της την Ελένη ζούσαν σε ένα σπίτι στην εξοχή. Μια μέρα έκανε πολλή ζέστη και αποφάσισαν να πάνε στο ποτάμι να κολυμπήσουν για να δροσιστούν. Όμως έπρεπε να περάσουν από ένα λόφο γεμάτο χορτάρια. Τότε η μαμά πρότεινε στην Ελένη να πάει από την ανηφόρα κοντά στα δέντρα για να περάσει πιο εύκολα απέναντι στο ποτάμι.

ΔΑΣΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 
Cypress Trees at Cagnes (Henri Cross)
Μια φορά κι έναν καιρό δίπλα σε μια πόλη υπήρχε ένα δάσος. Εκεί πήγαιναν κάθε μέρα τα παιδιά να παίξουν. Έβλεπαν πεταλούδες να πετάνε, πουλιά να κελαηδούν και ζώα να τριγυρνούν. Στα παιδιά άρεσε να κυλιούνται στο χορτάρι και να κόβουν λουλούδια για τη μαμά τους.

ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΣ
Avenue near Arles with houses (Van Gogh)
 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα σπίτι κοντά σε κάποια δέντρα που είχαν καρπούς. Τα παιδιά που ζούσαν στο σπίτι πήγαν κάτω από τα δέντρα και άρχισαν να χοροπηδούν για να πιάσουν  τους καρπούς. Όταν θα μάζευαν αρκετούς στο καλάθι τους, η μαμά τους θα τους έφτιαχνε ένα πολύ ωραίο γλυκό με αυτούς.

ΕΝΑ ΛΙΒΑΔΙ ΓΕΜΑΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Flowers at Vetheuil (Monet)
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα λιβάδι κοντά σε μια πόλη. Το λιβάδι ήταν γεμάτο με παπαρούνες, ίριδες, τριαντάφυλλα και πασχαλιές. Μια μέρα ένας κάτοικος της πόλης ξεκίνησε με τη βάρκα του, πέρασε το ποτάμι και πήγε να κόψει λουλούδια για τη γυναίκα του. Είχε τη γιορτή της και ήθελε να της κάνει δώρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου