Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΣΕ ΚΑΙ...

Αυτές τις μέρες ασχολούμαστε με το φθινόπωρο'
Χρώματα, μυρωδιές και ασχολίες και φρούτα του φθινοπώρου.
Έτσι, χθες μαζέψαμε με τα παιδιά φύλλα από την αυλή του σχολείου
και σήμερα
τα ομαδοποιήσαμε ανά χρώμα, μέγεθος, σχήμα, με ή χωρίς κοτσάνι
και φτιάξαμε ένα ομαδικό κολάζ με αυτά

ρίξαμε και λίγη χρυσόσκονη και το δάσος μας έγινε μαγικό!!!

Στη συνέχεια κάθε ομάδα ανέλαβε να παρατηρήσει έναν πίνακα ζωγραφικής, 
να φτιάξει μια ιστορία και να την παρουσιάσει στους υπόλοιπους.
1
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα που ένας κακός μάγος την είχε μεταμορφώσει σε μάγισσα. Μια μέρα πήγε βόλτα στο δάσος και έκατσε σε ένα παγκάκι. Επειδή όμως ήταν φθινόπωρο, έπεφταν φύλλα πάνω της κίτρινα, κόκκινα και μπορντό. Δύο αδέρφια που την είδαν φοβήθηκαν γιατί νόμιζαν ότι θα τους έπαιρνε στο κάστρο τους για να τους φυλακίσει. Έτσι, την πλησίασαν σιγά σιγά και είπανε:
- Άμπρα κατάμπρα τσουκουτουμπέ, να γίνεις πάλι πριγκίπισσα.
Το μαγικό έπιασε και η μάγισσα έγινε πάλι πριγκίπισσα και γύρισε στο κάστρο της. Τα δύο αδέρφια έφυγαν και αυτά χαρούμενα και γελαστά και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

2.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα αγοράκι που πήγε βόλτα στη γιαγιά του στο χωριό. Ένας λύκος όμως μπήκε μέσα στο σπίτι και πήρε τα αυγά που είχε φέρει το αγόρι στη γιαγιά του. ένας κυνηγός που περνούσε από κει είδε το λύκο και τον σκότωσε. Έτσι όμως έσπασαν τα αυγά!!! Τότε το αγοράκι πήγε στο super market και αγόρασε άλλα αυγά, τα έβαλε στο ψυγείο και αργότερα τα έφαγαν μαζί με τον κυνηγό. Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

3.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπελίτσα που είχε πάει βόλτα στο δάσος. Κάποια στιγμή έκατσε σε ένα παγκάκι για να ξεκουραστεί, αφού πρώτα έβγαλε τα πεσμένα φύλλα από το παγκάκι. Όμως έβρεχε συνεχώς και άνοιξε την ομπρέλα της για να προστατευτεί από τη βροχή. Έκοψε φύλλα από ένα δέντρο για να τα πάει στον παππού της και έφυγε γρήγορα για να μη γίνει μούσκεμα.

4.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι που είχε πάει βόλτα με τη βάρκα του για να ψαρέψει. Όμως ήταν φθινόπωρο και περνώντας κάτω από μια γέφυρα έπεσαν πάνω του φύλλα κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, πράσινα, μοβ και μπορντό. Η βάρκα του γέμισε με φύλλα και το αγοράκι χαμογέλασε γιατί ένιωσε σαν να έπεφτε πάνω του βροχή από φύλλα. Έτσι έζησε το αγοράκι καλά κι εμείς καλύτερα.


7 σχόλια:

 1. η ομαδική άψογη και με τη χρυσόσκονη μαγική !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πάρα πολύ καλή δουλειά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταπληκτικές οι ιστορίες σας !!!!! Όσο για τους πίνακες μοναδικοί!!! Μπράβο σας!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε κορίτσια για τα καλά σας λόγια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή