Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Σήμερα η τάξη μας γέμισε με πίνακες ζωγραφικής 
που απεικόνιζαν φρούτα και καρπούς του Φθινοπώρουκαι με αληθινά φρούτα και καρπούς που έφεραν τα παιδιά το πρωί ερχόμενα στο σχολείο.

Τα χωρίσαμε σε ομάδες σύμφωνα με το είδος τους

  Τα χωρίσαμε σε δύο ομάδες: φρούτα και καρποί και αρχίσαμε να τα δοκιμάζουμε.

Με κλειστά μάτια και μόνο με τη βοήθεια της αφής τα αναγνωρίσαμε.


Ψηφίσαμε ποιο μας άρεσε περισσότερο και καταμετρήσαμε τις ψήφους.

Νικητής το μήλο!!!
(το κάστανο ήταν εκτός συναγωνισμού γιατί δεν το δοκιμάσαμε)


Μάθαμε αινίγματα για τα φθινοπωρινά φρούτα και τα ζωγραφίσαμε.Η μέρα μας έκλεισε με την αφήγηση της ιστορίας για το μήλο της Έριδος

Στον γάμο του Πηλέα και της Νηιρίδας Θέτιδας ήταν όλοι οι θεοί καλεσμένοι. Όλοι εκτός από την Έριδα, την θεά της δυσαρμονίας η οποία είχε θυμώσει και για να εκδικηθεί επισκέφτηκε κρυφά το γιορτινό τραπέζι ρίχνοντας ένα μήλο με την επιγραφή "ΚΑΛΛΙΣΤΗ", που σημαίνει ομορφότερη με σκοπό να διχάσει τους παρευρισκόμενους και να τους βάλει να μαλώσουν μεταξύ τους.

Όταν είδαν το μήλο οι θεοί αναρωτήθηκαν σε ποια θεά αναφερόταν. Η πρώτη από τις θεές που θεώρησε πως το μήλο ήταν δικό της ήταν η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και όπως έκανε να το πάρει τη σταμάτησε η Ήρα που πίστευε πως το μήλο ανήκε σε εκείνη. Την ίδια στιγμή πλησίασε η Αθηνά λέγοντας στις δυο θεές πως το μήλο αναφερόταν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στις τρεις θεές για το μήλο της Έριδος.

Ο παντοδύναμος Δίας, βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει πήρε τον λόγο και πρότεινε στις τρεις θεές να βρουν κάποιον να επιλέξει για το ποια από τις τρεις είναι η ομορφότερη. Αυτός ο κάποιος έτυχε να είναι ο Πάρις, ο γιος του βασιλιά Πρίαμου και πρίγκηπας της Τροίας. Έτσι, λίγο αργότερα αναζήτησαν τον Πάρη στο δάσος, ο οποίος είχε μεγαλώσει και εξελιχθεί σε ένα όμορφο και δυνατό νέο.

Μια μέρα παρουσιάστηκαν μπροστά του τρεις θεές και του ζήτησαν να επιλέξει την ομορφότερη από τις τρεις και η καθεμιά δε λησμόνησε να τον δελεάσει προσφέροντας του και κάποιο πολύτιμο δώρο. Η Ήρα του υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει κυρίαρχο της Ασίας. Η Αθηνά πως θα τον έκανε σοφό, γενναίο και επιδέξιο άνθρωπο και η Αφροδίτη πως θα του έδινε για σύζυγο την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου.

Πραγματικά, ο Πάρις βρέθηκε ανάμεσα σε πολλά διλήμματα. Αρχικά αναρωτήθηκε σε ποια από τις τρεις θεές να δώσει το μήλο μιας και παραδέχτηκε πως και οι τρεις θεές ήταν το ίδιο όμορφες. Άρχισε να σκέφτεται τα δώρα που του υποσχέθηκαν. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Η Ήρα θα τον έκανε έναν δυνατό και πλούσιο βασιλιά, η Αθηνά θα τον έκανε έναν σεβαστό άνθρωπο και η Αφροδίτη του πρόσφερε κάτι πολύ σπάνιας ομορφιάς.

Τελικά, αποφάσισε να δώσει το χρυσό μήλο στην Αφροδίτη με αποτέλεσμα οι άλλες δυο θεές να θυμώσουν και ορκίστηκαν να εκδικηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου